370 юнаків з Рівненщини поповнять цього річ лави Збройних Сил України. Сьогодні на обласному збірному пункті у Здовбиці урочисто провели служити до війська перших солдатів. Подейкують, що нині відбувається останній в історії вітчизняної армії весняний призов.

З молитвою на устах та Україною в серці. Рівне нщина проводжає до війська призовників. Сьогодні лави збройних сил поповнять майже 4 десятки юнаків. Загалом, до війська відправляться близько 400 юнаків.

Обласному бюджету підготовка призовників в купі з патріотичним вихованням цьогоріч коштувала майже мільйон гривень. Чиновники та військові оглядають, на що пішли бюджетні гроші, а майбутні солдати вправляються у стройовій підготовці перед початком урочистостей.

Батьки, за парканом шукають в лавах призовників обличча своїх синів. Бачать їх в цивільному востаннє.

В лавах призовників настрої різні, але служити хочуть всі. От тільки мотивація у кожного своя.

Майже половина призовників з Рівне нщини проходитиме службу у внутрішніх військах. Решта – служитиме у частинах забезпечення та тилу. Війська спецпризначення формують контрактники.

Та чи стане осінній призив 2013-го останнім в історії збройних сил України остаточно говорити не беруться ані військові, ані чиновники. Все, мовляв залежатиме від ситуації в державі.