У Рівному змінять власників теплопостачальні підприємства. Бюджетна комісія міської ради схвалила передачу акцій "Еско-Рівне" спецкомбінату. Наступним етапом може стати передача "Теплотранссервісу" в концесію приватному підприємцю. Міський голова переконаний, що тільки у такий спосіб можна врятуватися від банкрутства.

КП "Теплотранссервіс" заборгували Нафтогазу та своїм працівникам понад 83 мільйонів гривень. У боргову яму комунальне підприємство загнали збиткові тарифи.

Оскільки підприємство комунальне - платити по рахункам - міському бюджету. А грошей на це у скарбниці - катма. Місцеві чиновники знайшли варіант - віддати теплопостачальне підприємство в оренду, разом із боргами.

Передача акцій прибуткового і перспективного "Еско-Рівне " Спецкомбінату — спроба міста зберегти активи на більш, ніж 20 мільйонів гривень. Нині 48 відсотків акцій "Еско - Рівне " по заниженій вартості знаходиться у власнсті "Теплотранссервісу".

Про передачу комунального підприємства "Теплотранссервіс" в приватні руки відкрито ніхто з чиновників поки не говорить. Мовляв переділ комунальної сфери не на часі.

В кулуарах говорять про двох претендентів на концессію. Перший — підприємство створене працівниками "Теплотранссервісу" і другий — інше приватне теплопостачальне підприємство, яке працює у Рівному декілька останніх років. Воно і має найбільше шансів на перемогу в конкурсі. Офіційно ж долю зубожілого "Теплотранссервісу" вирішуватимуть на найближчій сесії Рівне ради.