Музикою проти недуги. У Рівному молодь з особливими проблемами танцювала, співала та гуляла в ігри. Щоправда – це були не просто забавлянки, а терапія. Такі методи соціалізації людей з обмеженими можливостями останнім часом стають все більш популярні не лише закордоном, а й в Україні. Фахівці кажуть – медицина в лікуванні сама собою. Та "прижитись" серед людей вона не допомагає. Нагадаємо - такі арт-терапевтичні заняття зініційовані обласною бібліотекою.

Найпростіші рухи їм даються не зовсім просто. Більше десятка молодих людей ударами в долоні, киванням та вистукуванням в ритм музики зцілюються. Не стільки фізично, як душевно. Такі заняття для молоді міста - необхідність, ділиться голова "Спілки інвалідів з дитинства" пані Марія. Після закінчення школи в навчально-реабілітаційному центрі "Особлива дитина" дівчатам та хлопцям ніде й зустрітись.

На арт-терапевтичному занятті в колі легко впізнають пісні Океану Ельзи. Підтягують, як хто уміє. Допомагає в цьому Валентин - задає ритм на гітарі. Студент музичного училища пояснює, все виглядає ніби просто. Втім за цим стоїть система музичного виховання Карла Орфа. Комплекс рухів, співів та ігор допомагає молоді відкритися та позбутись внутрішнього дискомфорту.

Подібну арт-терапію в бібліотеці планують проводити і надалі. Все, щоб люди з обмеженими можливостями максимально відчули повноту життя.