Гості програми: Дмитро Тарасюк, представник Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення у Рівненській області, та голова правління ЗАТ “Рівненське кабельне телебачення” Сергій Білошицький. Ведучий Олександр Курсик.

Олександр Курсик: У 2015 році Україна, відповідно до регіональної угоди Женева-2006, має перейти на цифрове телевізійне мовлення...
Дмитро Тарасюк: Аналоговий спектор телебачення себе вже вичерпав, і ми не можемо рухатись вперед, тому потрібно щось нове. В зв’язку з тим, що рухатись кудись потрібно, і створили цифрове телебачення. Що дає в першу чергу можливість збільшити кількість каналів.

Олександр Курсик: Як таке нововведення відіб’ється на телевізорах мешканців Рівне нщини?
Сергій Білошицький: Звичайно мешканці Рівне нщини залишаться у виграші. Але щоб дивитись цифрове телебачення потрібно замінити старі телевізори. Однак, абоненти кабельного телебачення проблем не відчують, а навіть навпаки - кількість телеканалів на їхніх телевізорах збільшиться.

Олександр Курсик: Куди зникли популярні телеканали?
Дмитро Тарасюк: Сьогодні зникли УТ-1 та 1+1. У всьому світі з першого по четвертий канали віддані для спецзв’язку (міліція, швидка, пожежна і т. ін.). Тому не всі телевізори можуть їх сприймати. Люди купували телевізори за кордоном, але вони не приймають відповідні сигнали зв’язку, тому у них і не показують ці канали. Не сприйматимуть цифровий зв’язок і такі телевізори як "Електрон" та інші телевізори вітчизняного виробництва. Тому тим мешканцям Рівне нщини, які захочуть отримувати цифровий зв’язок, потрібно купувати нові телевізори.