Три доби без їжі, води та сну. Серед непрохідних лісів та боліт. І не важливо під пекучим сонцем, чи під зливою більше трьохсот дівчат та хлопців робитимуть все, аби захопити стяг супротивника. В Україні стартувала теренова гра "Гурби-Антонівці" 2013. Цьогоріч змагання присвятили Василю Куку, який командував повстанцями під час найбільшого бою військ УПА з НКВС у 1944-му.

Так, за наказом курінного, випробовують новоприбулих, аби знали, що не на курорт, а на теренову гру "Гурби-Антонівці" приїхали. Це ще "квіточки". Попереду - три доби практично без сну, води та їжі. На цей час їхня домівка - 25 квадратних кілометрів лісів та боліт Рівне нщини і Тернопільщини. Це аніскілечки не лякає Дмитра Шведа. Він приїхав із Луганської області один. Проте, білою вороною себе не відчуває. Бо на змаганнях вже другий рік поспіль. Взяв із собою лише найнеобхідніше.

Серед учасників чимало й панянок. Вони не бояться зіпсувати зачіску чи манікюр. Та й підготувалися, кажуть, не гірше парубків.

Важливе завдання - теренову гру відкрити. Це справжній ритуал. Одні тримають жовто-блакитний та червоно-чорний прапори. У інших рука біля серця. Співають гімн України. Моляться. Загартовуються українським патріотизмом...

І до справи. Потрібно розробляти стратегію. Для цього начальник штабу куреня Левів Олександр Резнік приїхав до лісу ще за три дні до початку гри, щоб оглянути всю територію. Тепер особливості місцини і стратегію доносить до бійців.

Всього змагаються два курені, вони ж поділяються ще на чоти та рої. Змагатися вирушають опівночі. Головна мета - захопити прапор супротивника.

Переможців визначать за кількістю балів. Та це буде потім. Бо попереду в бійців ще три доби змагань, виживання та адреналіну.