Як подивитись на себе зі сторони та знайти вихід з складної ситуації навчали у Рівненській обласній бібліотеці для молоді. Студентам організували тренінг за популярною на сьогодні у світі методикою форум-театру. Молодь розігрувала невеличкі спектаклі, повністю імпровізуючи.

Це лише на перший погляд молодь розважається. За такими веселощами стоїть досить серйозна справа - пошук виходу із складних ситуацій. Методику форум-театру сьогодні використовують практично в половині країн світу. Така популярність не безпідставна. Адже суть форум-театру - це пошук та показ альтернативних шляхів з скрутного становища.

Темами таких спектаклів можуть бути найрізноманітніші проблеми суспільства: стосунки в сім’ї чи на роботі, між людьми різних націй, культур чи релігій. Головне - методика дієва: робить людей щасливішими та творчо шукає вирішення проблеми.

Тренінг ще не закінчився, та настрій у учасників помітно піднявся. Студенти активно коментують, радять та разом вирішують проблеми один одного. А відтак - методика форум-театру показує не лише вихід з проблемної ситуації, а й дарує відчуття - ти не один.