Рівненська область - одна з найактивніших учасників проекту "Бібліоміст". За три роки у регіоні комп'ютерне обладнання отримала 91 бібліотека. Це один із найвищих показників в Україні. Програма "Бібліоміст" реалізовується в Україні з 2009 року. ЇЇ мета - забезпечити комп'ютерами книгозбірні міст та містечок. З початку діяльності проекту організатори прагнули комп'ютеризувати тисячу українських бібліотек. Проте до закінчення проекту у 2014 ця цифра має усі шанси досягти позначки у дві тисячі.

П'ятий раунд програми "Бібліоміст" закінчився, і у Рівне нській області - 12 бібліотек-переможців. Серед них - і з Березнівського району. Комп'ютеризацією займаються ще з 2001 року. Брали участь у міжнародних американських та канадських програмах. В останні два роки долучилися до "Бібліомосту".

Проект передбачає не лише забезпечення комп'ютерами, а навчання роботі з новітніми технологіями, вільний доступ до мережі Інтернет та популяризує книгозбірні. Успішна реалізація Проекту на Україні і Рівне нщині зокрема, за словами директора - результат партнерської роботи.

Обов’язковою умовою для участі в програмі було залучення партнерського фінансування з боку місцевої влади. У Рівне нській області виділили понад 86 тисяч гривень. В результаті - свою техніку отримають бібліотеки Березнівського, Дубровицького та Володимирецького районів.

За рік проект "Бібіломіст" закінчиться. Та організатори вже зараз мають надію, що робота над реорганізацією українських бібліотек не зупиниться.