Туристичний рай Волині готується до прийому туристів. Гостей із усіх куточків України із-за кодрону запрошують відвідати стародавні церкви й замки, а ще зануритися у прохолодні блакиті озер та річок і натішитися мальовничими краєвидами древньої землі. Усе це у рамках проекту "Волинь туристична".

Замок Любарта — один із найдавніших і найкраще збережених в Україні замків. Головний об'єкт історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Він увійшов до мапи об'єктів нового туристичного продукту — "Волинь туристична".

Що це за проект, кого він зацікавить і чи буде прибутковим, розповів ініціатор його створення, Олексій Губанов. Розказав про перспективи та що уже зробили. Презентував відео, фото, мапи.

"Волинь туристична" об'єднала 5 областей: Рівне нську, Волинську, Житомирську, Хмельницьку та Тернопільську. Цей новий продукт для мандрівників, має стати альтернативою маршрутам по Київщині, Львівщині, Одещині, Криму та Карпатах. А побачити на території давньої Волині є що. Туристів уже заманюють промороликами.

Як рівняни рік тому поділилися своєю ідеєю з сусідами із Луцька, ті одразу вирішили поставити крапку у конкуренції та стати партнерами. Бо спільно розвивати туризм, пояснює керівник Волинської області, легше.

Дубенський замок теж у ТОП-10 об'ктів, які варто відвідати. Про нього уже знають європейці, бо він має партнера у сусідній Польщі. Просувати й рекламувати місцеві цікавинки чиновники задумали не лише в Україні, зазіхнулися на європейського туриста.

Відлякати туристів від місцевих цікавинок можуть відсутність туалетів, незнання як мінімум англійської, і ті ж таки дороги з автобусами. Допомогти перетворити західні українські області на мекку для туристів можуть у Києві. Там уже працюють над бюджетом на 2014-ий.

Рівняни на розкрутку проекту уже вклали 150 тисяч гривень. Оплатили розробку сайту, надрукували календарів та мап, а ще на дорогах мають з'явитися дороговкази із підказками куди варто звернути із автомагістралі, щоб опинитися у середньовіччі, смачно поїсти, або поніжитися під сонцем біля прохолодного озера. А у майбутньому ще будівництво етнопарку "Волинський майдан" та переоблаштування колишнього аеродрому біля Дубна на парк екстремального відпочинку.