Вишиванка єднає українців по всьому світу. У суботу вона з'єднала багатьох українців у різних містах країни та за кордоном під час акції "Мегамарш у вишиванках". Рівняни також приєдналися до свята , хоча й не масово. Однак ті хто прийшли переконані - це лише початок, і він вдалий

Учасники рівненського Мегамаршу у вишиванках свою ходу розпочали від Покровського собору, і завершили у парку "Молоді". Крокуючи, зробили кілька зупинок та співали українських пісень. Адже гордість українців - не лише вишиванки, а й пісні.

Організатори акції кажуть, потрібно популяризувати усе українське. Національний одяг, народні традиції, виховувати високі естетичні смаки, та головне усе це передати молоді.

Вперше участь у подібній акції взяла родина Надьохи з Рівного. Кажуть, готували завчасно усе вбрання, особливо для онучки Марійки.

Акцію започаткували у Києві кілька років тому, торік "Мегамарш" відбувся одночасно у Києві та Одесі.Згодом акція набула всеукраїнського та навіть світового масштабу. Громадські активісти у багатьох містах України підтримали акцію. Відгукнулись також представники української діаспори з Іспанії, Андорри, Англії, Польщі, Словенії, та інших країн. Рівне нські активісти від майдану Незалежності, попрямували до Театральної площі. Завершили ходу на Лебединці.