Абонемент не потрібен. До нових бібліотек, що з'явилися нині у Рівному, вхід вільний. Чотири телефонні кабінки встановили у парку Шевченка, тепер вони не для розмов, а для читання. Літературу принесли рівняни, які люблять гуляти й читати. Вони запрошують користуватися їхніми книгами і приносити свої на обмін.

Ці телефонні кабінки незвичайні, замість таксофонів тут полиці для книг. Перетворити їх на бібліотеки, а парк Шевченка на читальну залу задумав місцевий журналіст Олександр Курсик. Ідея не нова, зізнається, позичена у Європі.

Під книги телекомунікаційна компанія пожертвувала чотири кабінки, безкоштовно. Якщо новинка сподобається й приживеться у Рівному, підприємство виділить ще. Зможуть допомагати облаштовувати такі ж міні-бібліотеки і у інших українських містах, якщо там знайдуться зацікавлені.

Доступ до полиць із книгами вільний, хоча і не цілодобовий. На ніч дверцята замикатимуть, а міні-бібліотеки оберігатиме охоронець парку.

Збирали літературу два місяці. Частиною своєї бібліотеки поділилося декілька десятків рівнян. Принесли сотню книг. Вони і на відкриття прийшли із гостинцями.

Натхненник міні-бібліотек й читальні просто неба вірить: принесені до телефонних кабінок книги берегтимуть. А з часом літератури у них стане врази більше та й кабінки із такими полицями з'являться по усьому місту.