Одна сторона конфлікту називає його міні "Берлінською стіною". Інша - узаконеним будівництвом.

Паркан висотою більше трьох метрів став причиною сусідського конфлікту на вулиці Добролюбова у Рівному. Сусіди забудовника називають його міні "Берлінською стіною". Люди неодноразово зверталися в усі можливі інстанції, з яких приїжджали перевірки, виписували приписи власнику земельної ділянки навіть накладали штрафи. Проте горезвісний паркан досі будують.

Чому Львівський суд узаконив будівництво триметрового паркану Ніна Кривошапко не розуміє. Каже, згідно з генеральним планом міста Рівного ширина вулиці має складати чотири з половиною метри, а не як нині.

Лякає сусідів і висота паркану. Рішенням Рівне нської міської ради від грудня 2011 - го року "Про затвердження плану зонування територій міста Рівне " у пункті 5.1 сказано, що огорожа з боку сусідніх ділянок повинна бути прозорою і не погіршувати інсоляцію їх території. Влаштування глухої огорожі допускається, як виняток, за нотаріально завіреною згодою власника сусідньої ділянки. Такої згоди, кажуть сусіди, не давали. Проте, у забудовників свої аргументи. Запевняють, роблять все законно.

Чому будують саме такий високий паркан Любов Чернявко пояснює просто.

Хто правий у ситуації знову з'ясовуватиме суд, куди звернулися сусіди забудовника. Адже і одна і інша сторона впевнені - мирним шляхом конфлікт не вирішити.