За проїзд у тролейбусі - гривню п'ятдесят. Вартість квитку у рогатому з першого липня підвищиться на двадцять п'ять копійок. За таке рішення після численних дискусій проголосувала більшість членів міськвиконкому. Мовляв, не піднімаючи тарифів, розрахуватись із заборгованістю по заробітній платі працівникам та уникнути банкрутства підприємства - неможливо. Чому це питання викликало суперечки між чиновниками та через що питання про підготовку житлово-комунального господарства до осінньо-зимового періоду виносили на голосування двічі?

Комунальне підприємтсво "Рівне електроавтотранс" за 2012 рік понесло збитки на понад три мільйона гривень. Ситуація на підприємстві наближається до критичної.

Задля економії, усі працівники підприємства, окрім водіїв і кондукторів працюють не 5 днів, а чотири. Також відбулось скорочення персоналу. Зупинили три нерентабельні маршрути. Більше,говорить начальник управління, резервів у підприємства немає. До того ж держава не у повному обсязі виконує свої повноваження. Із 18 мільйонів гривень на 2013 рік для компенсування проїздів для пільгових категорій населення до бюджету надійшло лише 12.

Відкласти на довивчення це рішення запропонував Андрій Бортнік. Мовляв, необхідно досконало вивчити економічно-фінансову ситуацію на підприємстві та для цього створити спеціальну комісію.

Після суперечок, за рішення про підняття тарифу таки проголосували, однак комісію все ж пообіцяли створити. Виплатити заборговані працівникам кошти обіцяють вже до нового року, щоправда лише у тому випадку, якщо держава не боргуватиме. А завдяки підняттю вартості проїзду на 25 копійок за місяць вдасться заробити додаткових 150 тисяч. Тим часом міські комунальники вже розпочали готуватись до осінньо-зимового періоду. Комісія профільного управління вже повинна працювати, однак не всі члени міськвиконкому проголосували за рішення, зірвавши його прийняття.

Не голосували через те, що мовляв не усі хто бажає має право долучитись до неї. Натомість, Андрій Грещук переконує нікому не забороняли і не відмовляли. Просто робота ця специфічна і часто збиратись аби прийняти рішення необхідно навіть вночі. До прикладу, якщо на вулиці заметіль або ж виникла якась аварійна ситуація.