У перинатальному центрі Рівного свято. У новостворених умовах медичного закладу народилася перша трійня. За словами медиків, мама та немовлята почуваються добре. До виходжування трійні медики готові, адже за неповні чотири місяці роботи оновленого центру у закладі народилося 18 двієнь.

Жителька села Витковичі Березнівського району народила двох дівчаток та хлопчика. Вдома на матусю з малюками чекає велика сім'я. Тато та ще троє дітей. Старшій та молодшій донці 15 та 6 років, і середньому синові - 11. Нині породілля та трійнята знаходяться у спеціально облаштованій палаті, котра призначена для мам, які народжують одразу кілька малюків. Донині таких умов у закладі не було, розповіла головний лікар обласного перинатального центру Вікторія Єнікеєва.

Зараз малюки переведені на другий етап виходжування. Лікарі сподіваються , як тільки малята наберуть вагу 2500, їх випишуть додому. Тримати породіллю та малюків у пологовому центрі довго, медики підстав не мають. Одразу після народження матусю привітала заступниця губернатора Світлана Сад. Мамі побажала витримки і тільки сліз щастя. Каже, підтримувати багатодітну сім'ю - обов'язок держави.

У закладі кажуть, завдяки злагодженій співпраці медиків різних рівнів вагітні вчасно отримують фахову допомогу. Саме це й передбачали у Нацпроекті «Нове життя – нова якість охорони материнства і дитинства».