Сімсот тридцяте літо Рівного буде спекотним. Впродовж усього сезону проходитиме низка акцій та програм в рамках святкування ювілею нашого міста. Наймасштабнішим обіцяє бути відео - марафон, старт якого дали фактично ще минулоріч. Тоді мешканці міста знімали міні-фільми про Рівне, яким вони його бачать. Що змінилось цьогоріч в умовах конкурсу, як відзначатимуть найкращих його учасників та якими ще заходами порадує містян ювілейне літо?

Відео-марафон стартує у на літній естраді Рівне нського парку культури та відпочинку 30 червня. В цей день в рамках "Кіно суботника" демонструватимуть десять кращих фільмів про Рівне , відзнятих минулоріч мешканцями міста. Відбудеться цього дня також супер-фінал танцювально-музичного шоу "Битва міст".

Повертаючись до відео-марафону, варто зазначити, умови цьогоріч трохи змінились. Знімати трьохвилинні фільми про наше місто можна не лише на фотоапарат та телефон, а вже і на камеру. Відповідно, роботи можуть подавати не лише аматори, а й професіонали. Та і їх кількість від одного автора вже не обмежується. Усі роботи впродовж літа показуватимуть містянам на літній естраді парку.

Визначати найкращих шляхом голосування будуть самі рівняни та почесне журі. Обиратимуть переможців у чотирьох номінаціях: найкраща музична робота, постановочна, документальна та глядацькі симпатії. Організатори ще розмірковують про номінацію найкращого фільму юних митців. Автори найвдаліших робіт отримають цінні подарунки та авторські статуетки художника Артура Мартиненка під назвою "Рівне нський слон". Який він - вже відомо.

Планують прикрасити рівненських слонів бурштином та символікою міста. Основний матеріал, з якого зроблять статуетки буде корінь горіхового дерева. Нагородження переможців відбудеться 13 вересня у міському палаці Текстильник. Під час фінального дійства рівняни побачать спільний проект Симфонічного оркестру "BREVIS" та рокабілі команди "От вінта". Надсилати свої роботи можна до 20 серпня.