Одна з двох комунальних аптек області, яка виготовляє власні ліки опинилася під загрозою. Наприкінці травня тут відключили електроенергію. Понад двадцять працівників аптеки опинились фактично без роботи. А все через конфлікт з керівництвом району.

У приміщенні Дубенської центральної районної лікарні працює одразу три аптеки. Одна приватна, дві інших - комунальні. Та що праворуч, нещодавно створена районною владою. Не на камеру місцеві кажуть її власниками є люди, які мають безпосереднє відношення до голови Дубенської районної державної адміністрації Данила Корилкевича. Інша комунальна аптека працює тут вже понад шістнадцять років. Більше того, вона одна з двох на Рівне нщині , яка виробляє власні ліки. Зараз саме цих фармацевтів районна влада хоче виселити з приміщення. Чому, розповідає її директор.

Історія розпочалася ще в 2011-му році. Саме тоді Дубенська міська рада передала приміщення аптеки в підпорядкування районній раді. Після цього у комунального закладу почалися проблеми. У листопаді 2012-го директору аптеки прийшов лист від районної ради, в якому її просили звільнити приміщення.

Зінаїда Палій неодноразово зверталась до керівництва області. Останні навіть створили спеціальну комісію, аби вичити ситуацію.

Дізнатися позицію керівництва Дубенського району не вдалося. Данило Корилкевич зараз у відпустці. Його першого заступника Миколи Гузя півдня не було на робочому місці. Натомість, ситуацію прокоментували міські чиновники.

Як стало відомо вже після зйомки сюжету, голова Рівне нської облдержадміністрації Василь Берташ пообіцяв особисто розібратися в ситуації. Тож чи залишиться комунальна аптека у Дубноиу стане відомо вже найближчим часом.