Він голими руками може триматися за дроти під напругою. Через себе здатний пропустити сотні вольт. А в радянські часи спецслужби ставили над ним експерименти. Це все про пенсіонера із села Колоденка Василя Максютинського. Звідки в нього такий дар - і сам уявлення не має.

З першого погляду Василь Максютинський здається звичайним пенсіонером. Живе в селі Колоденка. Колись працював електриком. Та насправді, цей дідусь унікальний: голими руками тримає дріт під напругою, ним запалює лампочку.

Запалити лампочку - це лише квіточки. Витримував, каже Василь Трохимович, більше восьми сотень вольт. Його здібностями, за радянських часів, неабияк цікавилися спецслужби. Навіть, ставили над ним експерименти. Згадує, як колись у Москві його невідомі завели до залитого водою підвалу.

У селі, Василя Трохимовича за його здібності прозвали термінатором. Місцеві дивуються, як людина може витримувати таку напругу.

Звідки взявся такий дар, Василь Максютинський і уявлення немає. Загадку береться розгадати вчений-фізик Володимир Мащенко. Пенсіонер тримає два контакти омметра. Вимірювальний прилад доводить - дід унікальний.

І доки одні дивуються, інші називають феноменом, Василь Максютинський продовжує жити звичайним життям. Через хворобу, йому кілька років тому ампутували ноги. Пенсіонер оптимізму не втрачає. За кілька днів святкуватиме своє 85-річчя.