Безкоштовно рівняни мали змогу побачити справжні столітні біплани й винищувачі — ровесники ІІ Світової війни. Ветерани авіації сідали в Рівненському аеропорту. 11 повітряних суден дорогою з Львівського летовища до Київських "Жулян" приземлилися у Рівному на дозаправку. Принца Майкла Кентського, двоюрідного брата королеви Єлизавети, який керує Клубом любителів старовинної авіації «Air Squadron», не було. Можливо через це подія ледь не залишилася поза увагою. Обласні чиновники вирішили не реагувати на приліт раритетних літаків урочистими зустрічами та хлібом-сіллю.

По боках — британські "мустанги", посередині — радянський Як-3 та Ла-5. Як вони потрапили до королівського Клубу любителів старовинної авіації «Air Squadron» у пілотів розпитати не вдалося. У Рівному вони пробули не довго, сідали лише на дозаправку.

Загалом приземлилися 11 повітряних суден. Усі пілоти поважного віку. Декотрі, ніби то, воювали за цими ж штурвалами у ІІ Світову. Літаки, каже державний інспектор, безцінні. Цій четвірці — більше ніж по 70.

Ці літаки в Україну уже прилітали декілька років тому, але не клубом. Британський королівський клуб завітав уперше.

З Рівного раритетні літаки полетять до "Жулян". У столиці запланована зустріч із Президентом, Прем'єр-міністром, показові виступи. Останнє місто у їхньому маршруті — Севастополь. 10 липня королівська ескадрилія поверне у напрямку Великобританії. Щоправда, чи сідатимуть знову у Рівне нському аеропорту, ще не вирішено. Тут біпланам спеціально реанімували грунтову смугу, яку не використовували 20 років.

Станом на 17:00 пара британських літаків ще залишалася на Рівне нському летовищі. Одному із ровесників ІІ Світової знадобилася допомога механіків.