Обмежити продаж алкоголю проситимуть Верховну Раду України депутати Рівненської міської ради. Законопроект вже зареєстрований у Парламенті. Аби пришвидшити його прийняття громадські активісти проведуть у четвер акцію під стінами зали засідань Рівнеради. Вони хочуть щоб міські обранці проголосували за відповідне звернення до Верховної Ради. І якщо народні депутати дослухаються до прохань шановних рівнян, то алкогольні вироби продаватиме 1 торгова точка на 20 тисяч населення

За роки Незалежності в Україні посилилась проблема алкоголізації суспільства. Згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров'я, наша держава посідає 5-те місце в світі за рівнем споживання алкоголю. Аби статистика не була такою жахливою, громадські активісти Рівного просять міських обранців звернутися до Парламенту, щоб той в свою чергу прийняв законопроект про обмеження продажу алкоголю.

Законопроектом передбачається продаж алкоголю лише в одному магазині на двадцять тисяч населення. Громадські активісти Рівне нщини, аби депутати Верховної Ради таки прийняли закон, навіть зібрали підписи.

Проте в обмежені продажу алкоголю є і зворотній бік медалі. Депутат Рівне ради Олександр Лащук розповідає, законопроект підтримує, але потрібно зважити на всі аргументи.

Якщо законопроект все таки приймуть, то зменшиться кількість видачі ліцензій на торгівлю алкоголем, його перестануть продавати у нічну частину доби. Крім того документом передбачено підвищення вікового бар'єру до 21-ого року з якого дозволяється продаж алкоголю.