Відповідь на це запитання можна отримати, відвідавши виставкову залу Спілки художників. Від учора там відкрили нову експозицію столичного митця, чиї досягнення важко переоцінити. Архітектор, художник, музикант, винахідник і науковець Олег Слєпцов показує жителям міста частинку власного таланту у гобеленах.

Нехай Всесвітній день архітектури 1 липня, свято сповна у місті відчули тепер - з відкриттям виставки митця. В експозиції близько 30-ти гобеленів. На кожному - монументальна святиня України. "Дзвіниці Києво-Печерської Лаври", "Нічний Андріївський узвіз", як і всі інші роботи, створені вручну на ткацькому верстаті. Ширина деяких гобеленів сягає 3-х метрів. Щоб роботу зіткати суцільною, автору доводиться хитрувати. Колеги-архітектори таланту Олега Слєпцова дивуватися не перестають. Кажуть, це унікальна людина. Тому і порівнюють його з Леонардо да Вінчі.

Олег Слєпцов роздає автографи на книгах. Не дивно, адже чоловік пише ще й наукові дослідження та монографії. Над останньою - «Архітектура православного храму» працював 6 років.

А їх чимало. Архітектор спроектував 3 монастирі та понад 60 храмів, половина з яких уже зводиться. Крім цього запроектовано близько 3-х сотень споруд в Україні, Португалії та Арабських Еміратах. У Рівному Олег Слєпцов вперше. Каже, приємно вражений низькою архітектурою, в цьому шарм міста. Впав у око архітектору і органний зал. Проте оцінив його не лише за конструкцією, а й за акустикою. Олег Слєпцов уже багато років виступає по Україні з музичним гуртом, виконує власні пісні. На наше запрошення подарувати рівнянм ще й талант музиканта відповідає

Усі охочі можуть ознайомитись з творами українського Леонардо да Вінчі у виставковій залі Спілки художників до 14 липня.