Заввишки 2,5 метри, тоді як оригінал сягає 46 метрів. Виливав скульптуру у Польщі львівський майстер Олександр Євтушенко. Над нею працював півроку. На відміну від оригіналу, місцева Свобода не із мідних листів на каркасній основі, а із сучасного матеріалу — скловолокна. Прикрашає вона територію підприємства ПАТ "Волинь-Цемент".

Статуя Свободи замість статуї Ілліча. Територію ПАТ "Волинь-Цемент" віднедавна прикрашає символ США. Не випадково, кажуть на підприємстві, а цілком логічно. Засновник мануфактури із виготовлення цементу у Німеччині Вільям Густав Дюкергоф співпрацював з американцями. Постачав цемент на будівництво.

Це точна копія скульптури, яку французи подарували американцям. Щоправда, у масштабі, не 46 метрів заввишки, як оригінал, а 2,5. Відлив її львівський скульптор Олександр Євтушенко зі скловолокна. Цей матеріал, розповів, використовують для виготовлення кузовних деталей ферері, бентлі, бугатті. Її вага 300 кілограмів, нутро наповнене цементом виготовленим на цьому підприємстві. Тепер місцеві жартують, до Сполучених Штатів летіти не треба. Їхній символ у деталях можна розгледіти у своєму місті.

Польський виробник скловолокна на свій матеріал дає півстолітню гарантію. Скульптор наголосив: відтворив усе у деталях. Колір під мідну патину наносив атмосферостійкою автомобільною фарбою.

Її оригінал "Леді Свободу" у Нью-Йорку встановили у 28 жовтня 1886 року. Це був подарунок французів до сторіччя американської революції.