Легендарна траса Нюрнбургринг, побудована на залишках ще більш легендарного Нордшляйфе, приймала учасників 9-го етапу королівського класу авто перегонів Формула-1. Інтригою гонки мали стати шини, а точніше їх поведінка на дистанції. Адже про повторення британського жаху не могло бути й мови. До того ж Себастьян Феттель був сповнений рішучості поквитатися зі злим жартом долі за свій схід у Сільверстоуні.

Кваліфікація німецького етапу закінчилася тріумфом Льюїса Хемілтона, який у запеклій боротьбі менш ніж на одну десяту випередив діючого чемпіона світу Себастьяна Феттеля. Цікаво, що партнер Льюїса та переможець попереднього етапу у Сільверстоуні, Ніко Росберг зумів показати лише 11-й результат.

Однак вже на старті гонки позитивний настрій Хемілтона змінився. Пара пілотів Ред Булл зуміла потіснити володаря поул-позиції і захопити лідерство у гонці. Британцю ж довелося захищати свою вже третю позицію від зазіхань Кімі Райкконена.

4-те коло гонки стало останнім для Феліпе Масси. Бразилець не впорався з керуванням, болід закрутило, а двигун на його Феррарі відмовив.

Вже на 6-колі розпочалися перші піт-стопи. На сьомому обслуговування провів лідер гонки, Себастьян Феттель та повернувся на трасу на 10-й позиції.

А ось його напарник став учасником неприємного інциденту, який стався на піт-стопі. Невдало закріплене колесо відлетіло та травмувало одного з телевізійних операторів на виїзді з піт-лейн. У бідолахи виявили переломи плеча та ребер. В гонку австралієць повернувся на останній позиції, програючи лідерам більше кола. Вже після закінчення змагань команда Ред Булл була покарана штрафом у 30 тисяч євро за створення небезпечної ситуації.

Тим часом у лідери гонки вийшов Роман Грожан, який чи не вперше в сезоні виглядав швидшим за свого партнера Кімі Райкконена. Завдяки високому темпу та піт-стопам суперників, Феттель знову повернув собі перше місце в гонці, а на друге місце піднявся Роман Грожан.

На 23-му колі вибухнув двигун на боліді Жуля Бьянкі. Рядовий зазвичай випадок призвів до появи на трасі автомобіля безпеки. Справа в тому, що евакуатор не зміг забрати автомобіль з дорожнього полотна. Більше того, некерований болід заднім ходом поїхав по трасі, наражаючи гонщиків на небезпеку. Пілоти скористалися появою сейфеті-кара, провівши позапланові піт-стопи. А найбільше у цій ситуації виграв Марк Уеббер, який повернувся в одне коло з іншими гонщиками.

Рестарт відбувся на 30-му колі. У першій десятці змін не відбулося, лише Уеббер протягом кількох кіл зумів пройти більш повільні боліди. Найцікавіші події, як і у Сільверстоуні, відбулися під кінець гонки. Після чергової серії піт-стопів лідирувати продовжував Себастьян Феттель, однак зробити відрив німцю не вдалося. Буквально у двох секундах від нього їхали Роман Грожан, Кімі Райкконен та Фернандо Алонсо. Тож розслаблятися не було коли.

Фін пройшов свого партнера по Лотусу на 55 колі і кинувся наздоганяти лідера. На останньому колі Кімі підібрався до Феттеля на дистанцію атаки, отримавши змогу використати ДРС. Однак до вирішального маневру справа все таки не дійшла. Феттель зумів втримати позицію та завоював першу перемогу у домашній гонці, яка стала для нього також 30-ю в кар’єрі. Володар поула Льюїс Хемілтон атакою на останньому колі проти Дженсона Батона пробився на п’яте місце, а його партнер Ніко Росберг фінішував тільки дев’ятим. Домашню гонку Мерседеси провели набагато гірше аніж сподівалися.

Результати гонки: 1. С.Феттель Red Bull 1:41:14.711 2. К.Райкконен Lotus + 1.008 3. Р.Грожан Lotus + 5.830 4. Ф.Алонсо Ferrari + 7.721 5. Л.Хемілтон Mercedes + 26.927 6. Дж.Баттон McLaren + 27.996 7. М.Уеббер Red Bull + 37.562 8. С.Перес McLaren + 38.306 9. Н.Росберг Mercedes + 46.821 10. Н.Хюлькенберг Sauber + 49.892

У загальному заліку пілотів Себастьян Феттель збільшив свою перевагу. Між німцем та Фернандо Алонсо 35 пунктів. Третю позицію займає Кімі Райкконен. У Кубку конструкторів перевага Ред Буллів ще біль переконлива.

Чемпіонат: 1. С.Феттель Red Bull Racing 157 2. Ф.Алонсо Scuderia Ferrari 123 3. К.Райкконен Lotus F1 Team 116 4. Л.Хемілтон Mercedes AMG 99 5. М.Уеббер Red Bull Racing 93 6. Н.Росберг Mercedes AMG 84 7. Ф.Масса Scuderia Ferrari 57 8. Р.Грожан Lotus F1 Team 41 9. П. ді Реста Sahara Force India F1 Team 36 10. Дж.Баттон McLaren 33

Кубок Конструкторів: 1. Red Bull Racing Renault 250 2. Mercedes AMG Mercedes 183 3. Scuderia Ferrari Ferrari 180 4. Lotus F1 Team Renault 157 5. Sahara Force India F1 Team Mercedes 59 6. McLaren Mercedes 49 7. Toro Rosso Ferrari 24 8. Sauber F1 Team Ferrari 7