Мова йде про аварію 19-ого січня 2012-ого року. Тоді під Рівним мікроавтобус з паломниками, які повертались зі святкування Водохреща, занесло на слизькій засніженій дорозі. Бус вилетів на зустрічну смугу, де зіткнувся з «фурою». В результаті ДТП 10 людей загинули, ще 5 - отримали травми.

Винним у ДТП слідчі вважають водія мікроавтобуса, який, на їх переконання, перевищив безпечну швидкість та не впорався з керуванням. Він уже півтора року перебуває в СІЗО в очікуванні рішення суду. Але окрім нього до кримінальної відповідальності можуть притягнути і посадовців дорожньої служби, які не розчистили дорогу від снігу, що, можливо, стало однією з причин трагедії. На цьому наполягає захист обвинуваченого водія та навіть рідні загиблих у ДТП. Зі скаргою вони звернулись до міліції, яка відкрила проти дорожників кримінальне провадження за 288 статтею Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за цей злочин – 5 років позбавлення волі.

Та навіть якщо шляховиків і визнають винними, водія автобуса це навряд чи врятує від в’язниці. Державне обвинувачення наполягає, що незалежно від погоди та стану дороги всю відповідальність за безпеку транспорту та пасажирів несе водій.