Найекологічниший вид транспорту Рівного незабаром у нашому місті може просто зникнути. Рогаті тролейбуси все рідше виїжджають з парку - на підприємстві бракує машин,людей та грошей. У місті подейкують - КП "Рівнеелектроавтотранс" керівники свідомо доводять до банкрутства. Люди втікають, бо їм не платять грошей. За останні півроку тут звільнилося близько сотні людей. Невдоволені працівники просять втрутитися у ситуацію.

Він просить не показувати його обличчя й не називати імені. Бо боїться ще більших утисків чи узагалі втратити роботу. На "Рівне електроавтотранс", каже, останні півроку робота перетворилася на пекло. Дирекцію працівники звинувачують у зловживаннях.

Підтримує колегу водій тролейбуса Андрій Сека. Він має 13 років стажу за кермом рогатого. Не ховається, пояснює, — не боїться звільнення, уже шукає собі іншу роботу.

22-є працівників "Рівне електроавтотрансу" об'єдналися й звернулися за допомогою до міських депутатів. Сподіваються, якщо їхня проблема набере розголосу, підприємство вдасться врятувати. Найближчі дні стан справ на "Рівне електроавтотрансі" вивчатиме спецкомісія. Домовилися проаналізувати обгрунтованість тарифів, висновки з оптимізації підприємства, накладання маршрутів. Зацікавилися тролейбусом №1 та маршруткою №61.

Відміняти маршрутки, які дублюють курси рогатих, кажуть у комісії не будуть, принаймі негайно. Бо це загрожує протестом не тільки перевізників, а й пасажирів.

За останні півроку із КП "Рівне електроавтотранс" звільнилося 62 кондуктори, 27 водіїв та 33 інших працівники. Тим, хто ще працює, не виплатили 800 тисяч гривень зарплатні. Прокоментувати ситуацію й конфлікт із працівниками на підприємстві виявилося нікому: директор у відпустці, виконувач його обов'язків відмову мотивував не своєю компетенцією. Пасажири поки про зникаючі із доріг міста тролейбуси не знають. Пересідати у маршрутки не хотіли б.

Перевезення пільговиків губить екологічний транспорт, пояснюють чиновники.

От тільки працівники у такі пояснення не вірять. У місяць кажуть, до оптимізації, квитків продавали майже на мільйон гривень. А хто нововведень не вподобав й почав скаржитися, залишився без роботи.

Здаватися "повстанці", кажуть не будуть. Бо якщо допомога пільговикам стане адресною, й вони напряму платитимуть за проїзд з початку року, з того ж часу у Рівному на маршрути не виїде жодного рогатого. Бо нівелювати прибутками й збитками стане складніше. Тетяна Коваль, Володимир Захаров. Новини Рівного