Чоловіку 42 роки. Він здійснював перевезення пасажирів за 66-тим маршрутом. Його зупинили на вулиці Соборній. Під час спілкування з водієм в інспектора ДАІ виникла підозра, що водій перебуває за кермом у стані алкогольного сп'яніння.

Припущення підтвердилось. Експертиза у лікарні встановила, що чоловік напідпитку. На кермувальника складено адмінпротокол. Посвідчення водія вилучено. Автобус доставлений на спецмайданчик для тимчасового утримання автомобілів.

Через даний факт проводиться позачергова перевірка перевізника. Загалом з початку року на дорогах області затримали майже три тисячі НЕТВЕРЕЗИХ ВОДІЇВ. Всі вони притягнуті до адміністративної відповідальності.

Для прикладу, у 2012 році за цей самий період вартовими доріг було затримано лише півтори тисячі п'яних водіїв. Нагадаємо, нещодавно зупинили нетверезу росіянку на позашляховику та водія молоковоза. Обоє себе п'яними не вважали.

Як зростає кількість нетверезих за кермом так і зростає кількість ДТП за їх участю. Так за шість місяців поточного року зареєстрована 21-на аварія, де три людини загинули та 11 отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.

Статистика ДАІ переконує, що далеко не всі водії розуміють цю прописну істину. Щодня вартові доріг Рівне нщини складають до 30 адміністративних протоколів на водіїв, які керують транспортними засобами напідпитку.

Тому Державтоінспекція вкотре звертається до учасників дорожнього руху з відповідальністю ставитися не лише до власного життя, а й до життя оточуючих, сідаючи за кермо.