Сесія Рівнеради закінчилася, так і не розпочавшись. Фракція БЮТ залишила залу засідань, звинувачуючи колег політиків у недобросовісності, навмисному перекручуванні фактів і підготовці до виборів 2015 року. Приводом до скандалу та демаршу стали 67 земельних ділянок у Рівному. Їх безкоштовно мали передати рівнянам. Але не тим, хто стоїть у черзі, а бажаючим вирощувати садки... У списку нібито родичі депутатів та чиновників, місцеві підприємці, люди у погонах.

Не роздавати безкоштовно землю у Рівному. Свободівці знову написали плакати й прийшли із пікетом під стіни сесійної зали. Питання про виділення семи десятків ділянок площею понад 7 Га залишили на ІІ пленарне засідання сесії Рівне ради. Це ділянки на Малорівненській, Гашека, 16 Липня, у районі зоопарку та на Басів Куті.

Надати тут по 10 соток пропонують не тим, хто обробляє землю роками і не черговикам. У дерибані землі свободівці звинувачують бютівців. Скандальні земельні ділянки отримають депутати або їхні рідні. Бютівці на написане на плакатах відреагували.

Земельні ділянки, наполягають у Свободі, плата за підтримане бютівцями рішення про передачу в оренду КП "Теплотранссервіс" на першому пленарному засіданні.

У фракції "Батьківщина", кажуть, виправдовуватися не будуть. Наголошують: саме вони ініціювали поіменне голосування за виділення земельних ділянок. А плакати Свободівців й звинувачення у дерибані землі — це уже початок виборчої кампанії Президентських виборів у 2015-му.

Політичні протистояння зірвали сесію. У залі залишилося 23 міських обранців.

Після перерви й переговорів із головами фракцій, міські обранці повернулися за робочі місця о 16:00. У порядку денному ІІ пленарного засідання левова частка питань — земельні.