Безпечні маршрутки мрія чи реальність? Справні гальма, потужний мотор та гарний зовнішній - чи не основні вимоги перевіряючих вигляд маршрутних таксі міста сьогодні перевіряли працівники комунального підприємства «Рівне транспорт» й Управління транспорту та зв'язку. Це заплановані оглядини, які проводять на конкурсній основі між охочими перевізниками. Один раз на три роки підприємці подають пакет документації та авто на детальну перевірку.

З гудінням моторів маршрутні таксі вишикувались у вервечку. Їдуть на оглядову яму. Це чергова перевірка транспорту, яким невдовзі возитимуть пасажирів містом.

Загалом на конкурс надійшло тринадцять заявок від перевізників. В результаті на огляд пригнали шістдесят дві автівки. Підприємці розповідають, на підготовку однієї машини в середньому потрібно від 15 до 20 тисяч гривень. Дороговартісні не лише запчастини, шини, а й косметичний ремонт.

Справність маршрутних таксі - у його руках. Володимир Хомич - механік з багаторічним стажем. Оглядає транспорт щодня перед виїздом на маршрут. Сьогодні ж, каже, придивляється куди прискіпливіше.

Латати боки маршрутним таксі приходиться часто. І причина, скаржаться перевізники, не в авто.

При перевірці транспорту спуску не дають нікому.

Технічна справність й безпечність транспорту - головне. Та і зовнішній вигляд теж важливий. Салон авто, інформаційні трафарети, відомості про перевізника та пільгові категорії повинні бути у відповідному до встановлених вимог стані. А от реклама на транспорті має становити не більше 70-ти % від загальної площі. Інакше...

Засідання підсумкової комісії відбудеться наступного тижня. В результаті, договори з перевізниками, що пройдуть конкурс, укладуть за два місяці - у жовтні.