У "Лавці майстра" можна придбати і дерев'яну колиску, і запашну хлібину, картини і сувеніри, кам'яні плити і посуд. Асортимент різноманітний і незвичний. Як і майстри, котрі це виготовляються. Нова торгова точка продає вироби, створені за колючим дротом. У пенітенціарній службі кажуть, воля для творчості у в'язницях — це не лише хороший спосіб соціалізації, а й можливість заробити засудженим. Хоча ціни на вироби не кусючі.

Асортимент магазину "Лавка майстра" пенітенціарна служба області складала, орієнтуючись на попит та потреби населення. І таких магазинів в усій державі вже 17. На Рівне нщині перевагу надають доступній місцевій сировині.

Раніше із реалізацією продукції виготовленої за колючим дротом виникали проблеми. Адже, мало хто знав, що, де і як можна придбати. З цією метою створили сайт, однак і він не давав бажаних результатів. Пенітенціарники сподіваються, що така торгова точка дозволить збільшити обсяги виробництва. Нині, у грошовому еквіваленті вони становлять мільйон гривень у місяць. В місцях виконання покарань області перебуває три тисячі чотириста чоловік. Половина з них - працює. Творитимуть засуджені не задарма. Отримуватимуть заробітну плату.

У день відкриття до магазину завітав не лише священослужитель, а й перший серйозний клієнт - міська влада.

Відкриття на території обласного СІЗО "Лавки Майстра" це лише перша ластівка - говорять у пенітенціарній службі. У подальшому такі магазини мають з'явитись в усіх місцях виконання покарань області, а в перспективі в усіх районах Рівне нщини.