Рятувати не можна знищити. Як у класика. А кому шановні рівняни та пасажири поставте самі. Бо місцеві чиновники не можуть поки що вирішити проблеми єдиного комунального транспорту в обласному центрі. І сьогодні поважні пани зустрілися з працівниками тролейбусного підприємства. Упродовж тижня спецкомісія з'ясовує чому зникають "рогатики". Ніби і не рідкісні тварини, занесені до червоної книги, а в умовах жорсткої і недобросовісної конкуренції вимирають. Поменшало не тільки машин, які перевозять пасажирів, а й людей, котрі їх обслуговують.

З початку року із КП "Рівне електроавтотранс" звільнилося понад 120 працівників через борги із заробітної платні. Хто залишився працювати, висловили недовіру керівництву. Однак за дирекцію з цілим списком виправдань вступився міський голова. Звинувачення у тому, що численні маршрутки, котрі дублюють шлях тролейбусів, належать нібито родичам чи знайомим Степана Загинея, лунали з вуст і депутатів, і водіїв неодноразово. Однак ні серйозних перевірок, ні санкцій не послідувало.

Тролейбусники дочекалися гостей - спеціальна комісія і міський голова відвідали "Рівне електроавтотранс." Протягом останнього тижня тема зникнення тролейбусів з доріг обласного центру - на слуху. Працівники прийшли на зустріч із спільним питанням:

На зборах люди скаржилися й на зухвале ставлення керівництва і на зловживання службовим становищем. Директора звинувачують у використанні ДЕПО для обслуговування маршрутних таксі, які належать сім'ї. Один автобус на дворі підприємства подалів від очей таки стояв. Чиї автобуси обслуговуються і на яких умовах з'ясовуватимуть депутати.

Маршрутний бізнес, нарікають тролейбусники, нищить комунальне підприємство. Бо міктроавтобуси дублюють маршрути тролейбусів. То ще й рогаті перевозять практично усіх пільговиків. А компенсувати перевезення цих категорій пасажирів з держбюджету не квапляться. Борг із заробітної плати - 2,5 мільйони гривень, ще 2 мільйони - підприємство винне пенсійному фонду. Все можна виправити, переконують працівники.

Вирішити долю тролейбусів та маршрутних таксі у Рівному має комісія. Персональну відповідальність у прийнятті будь-яких рішень, наголосив міський голова, на себе брати не буде.

Обурюють водіїв і внутрішні правила. За план пасажироперевезень, пояснюють, ніяк не можуть дбати.

І пропонують заробляти на старих раритетних тролейбусах. Таких на підприємстві 4, їм 39 років. Рогатики такого поважного віку більше не їздять ніде.