Їхати через центр міста по Соборній, чи об'їздити? Автомобілісти спантеличені знаком, який обмежує проїзд, та натхнені змінами у правилах дорожнього руху випробовують долю й удачу. Проскочити повз інспекторів ДАІ вдається не усім. Частині таки вручають протоколи. Хто впевнений у своїй правоті й праві їхати головною артерією міста, оскаржує їх у суді.

Ці знаки, які обмежують рух по головній вулиці Рівного переважній більшості автомобілів, стоять тут нелегітимно. Це у суді довів рівнянин Андрій. Він просить не називати його прізвища і не показувати номерні знаки автомобіля. До суду пішов не із власної волі: оскаржував протокол та постанову вручені інспектором ДАІ.

Їздити Соборною, пояснює, можна з 15 квітня, коли набрали чинності зміни до правил дорожнього руху. Приблизно з того часу перестав об'їздити головну магістраль Рівного.

Цим маршрутом Андрій поїхав 1 липня. Це запис із його відеореєстратора. Доїхав, щоправда, недалеко — до першого наряда ДАІ.

Діалогу, каже тоді не вийшло. Аргументи, які наводив, інспектор до уваги не узяв. Але каже, його обізнаність із новими правилами дорожнього руху може стати у нагоді іншим автомобілістам.

Не поділяють його аргументів і в обласному ДАІ. Наполягають, як і інспектор, котрий виписував штраф, їздити Соборною усім можна лише з 22:00 до 6:00.

Буде їздити Соборною і далі. тепер має ще один вагомий аргумент: судове рішення, яке скасувало постанову та протокол інспектора ДАІ.