А цей навчальний рік школярі села Корчин, що на Костопільщині, мають усі шанси розпочати у новозбудованій школі. Колишній довгобуд нині не впізнати. Тут майже безперервно працюють будівельники. Стараються закінчити будівнитцво та упорядждення до 1 вересня - як того вимагає Президент України. Селяни радіють, адже досі дітей возили у сусіднє село.

З першого вересня - за парти у новій школі. Діти села Корчин, що на Костопільщині, уже не їздитимуть на науку до сусіднього населеного пункту. Будівництво школи розпочали у 2005 році. Здебільшого роботи проводили господарським методом, коли з дозволу влади місцева громада власними силами зводила стіни. Проте позитивні та кардинальні зміни почалися минулого року.

Змінили план перебудови школи, втановили армопояс та перекрили заново дах. Нині ж будівельники ведуть оздоблювальні роботи класних кімнат. До середини серпня, кажуть, облаштують й бібліотеку, їдальню, спортзал та внутрішні вбиральні.

Потому планують звести огорожу, вимостити подвір'я та поставити дитячий майданчик. Школа на село у чотириста жителів чимала, розрахована на шістдесят учнів. З вересня її заповнять лише наполовину. Та це, кажуть селяни, тільки питання часу.

Паралельно будівництву, розбирають приміщення старої аварійної школи. На це потрібно близько 50-ти тисяч гривень. Селяни ж вирішили зекономи. Висотні роботи виконають будівельники, все інше - спільною толокою.

Усі роботи будівельники обіцяють завершити до 20-го серпня. Селяни радіють та заодно обмовились і про дитячий садочок, якого у селі бракує. Адже у населеному пункті нині 120 дошкільнят. Діана Білоконенко, Володимир Захаров, Новини Рівного