Жарке повітря й палюче сонце дошкуляє не лише пішоходам. Коли на термометрі лише в затінку понад 30 зі знаком ПЛЮС не витримують й дороги. Асфальт розм'якшується й прогинається під вагою великогабаритних вантажівок. Водії фур ще з травня змушені працювати у нічну зміну. Такий режим мав би вберегти дорожнє полотно від колій та передчасних пошкоджень.

11 ранку, а сонце уже пече. Така погода, у буквальному розумінні, зупиняє автівки, вага котрих понад 24 тонни.

Цю цистерну зупиняють часто, щоб зважити, каже її водій Володимир. Але ніколи не штрафували, бо у нього уже два місяці день за ніч, а ніч за день. А коли термометр показує допустимі +28 — їхати можна і якщо завантажений, а це майже 40 тонн.

Перестояти спеку Володимир з напарником з'їхали із магістралі на 312 кілометрі. Були, каже чоловік, тут уже о восьмій ранку. Та за три години, так і залишаються без компанії далекобійників на самоті. Не густо вантажівок і на сусідній: На 318 кілометрі. Ці три тут тимчасово. Водій однієї із них ховається. Говорити каже треба усім разом.

Обмеження на проїзд великогабаритного транспорту дорогами загального користування вводять, щоб вберегти полотно від руйнування. На утримання й ремонт шляхів Рівне нщини протягом 2013 витратять 130 мільйонів гривень. Найбільшого клопоту дорожникам, від колій.

Обмеження на проїзд великогабаритного транспорту дорогами загального користування діятимуть допоки найспекотніше удень буде + 28. Торік проїзд важчим від 24 тонн автомобілям дозволили усередині вересня. До обмежень на проїзд Володимир ставиться з розумінням. Але, додає, у коліях на асфальті винні не лише водії вантажівок.

Зі стоянки вже о восьмій вечора, ця цистерна поїде на завантаження. Вогненебезпечну суміш повезуть на південь України. Там дороги, зі слів Володимира, гірші.