Про заходи та учасників ХІІІ Благодійного Марафону "З вірою в майбутнє" розповіла гостя студії - директор Рівненського міського палацу дітей та молоді Ірина Первушевська. Ведуча Світлана Сирота.

Ведуча: Хто цьогорічні марафонці і чим саме цікаві ці діти?

Ірина Первушевська: Цьогорічні марафонці — це п’ятеро випускників профільних шкіл допрофесійної підготовки Палацу дітей та молоді. Слід зазначити, що досить креативні діти. Вони вже сьогодні самотужки створюють власні проекти. І можна сказати, що вони кожного дня складають іспити на зрілість самореалізацію. А взагалі наші профільні школи дуже популярні серед підлітків, оскільки вони вже сьогодні дають досить серйозну когорту професіоналів для нашого міста.

В: Що нового цього року запропонував марафон рівнянам?

І.П.: Перш за все це те, що він набрав статусу міжнародного. Під час марафону у нас побувають гості з Росії, Грузії та Польщі. Крім цього, буде дуже багато гостей з усієї України. Наше свято вже триває кілька днів і практично кожен концерт сприймається глядачами „на ура”. Відтак видно, що з кожним роком дійство лише набирає оборотів. Перший наш марафон тривав лише три дні, а цьогоріч — одинадцять днів. І тому це не лише більше радості та свята, а й більше грошей на благодійні справи.

В: На що діти витрачають зібрані кошти?

І.П.: Сьогоднішні учасники благодійного марафону є випускниками шкіл. Тому, мабуть, витрачатимуть гроші на підготовку до випускних вечорів, чи на оплату навчання у вищих навчальних закладах. Тобто вони вже готуються до доросло життя.

В: Чи долучаються меценати до такої благодійної справи?

І.П.: Так, безумовно. У нас є традиційні благодійники, які допомагають вже понад десять років. До того ж самі рівняни долучаються до благодійної справи. Ми отримуємо кошти від продажу квитків та благодійних аукціонів. Тому закликаємо всіх охочих допомогти нам.