До 730-річчя міста в обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку, присвячену історичним етапам розвитку Рівного – від першої згадки до сьогодення. Загалом більш ніж 400 експонатів. Частину з них рівнянам показали вперше. Саму ж експозицію умовно поділили на два етапи: перший - минуле, другий - Рівне після проголошення Незалежності України.

Фотографії мешканців міста, оригінали листівок з зображенням історичних споруд та вулиць Рівного, документи, які включають смету обласного центру 1907 року. Часовий простір від 18 століття до сьогодення.

Вперше рівнянам показали випускну фотографію учениць Рівне нської жіночої гімназії 1910 року, яка зберігалась у привітній колекції. А ще експонували подарунки місту на сімсотлітній ювілей від підприємств, організацій, заводів. Перлиною виставки по праву можна вважати відреставровану частину дерев'яної дороги 18 століття, знайденої під час археологічних розкопок в центрі міста при будівництві підземного переходу. А так ця дорога вже виглядала у 19-20 сторіччі. Це фотографія 1945 року, теж центральна вулиця міста, нині - Театральна площа. А ще тут представлені світлини вже радянського часу: підприємства, фабрики, спортивні об'єкти, а також книги про Рівне . Друга частина виставки - Рівне після проголошення Незалежності Україні. На роботах закарбовані миттєвості з останніх 22-ох років життя міста.

Тут можна побачити економічне життя міста, освіту, культуру та найголовніші моменти з життя сучасного Рівного. Працюватиме ця виставка до кінця року. А потім найяскравіші екземпляри оселяться у експозиції музею "Старе Рівне ".