Влітку не відкриєш вікна - бо смердить, взимку сніг збирається на підвіконні. В таких умовах вже більше 10 років живе родина рівнян по вулиці В'ячеслава Чорновола, 36. Їх квартира знаходиться на другому поверсі над супермаркетом. Козирок магазину, говорять власники квартири, побудований вище, аніж дозволяє законодавство. Після дощу, тут збирається вода, під час рясного снігопаду "замітає" вікна.

Василь Бабак разом із дружиною у цій квартирі живе вже 36 років. У роки радянського союзу козирок магазину їх не турбував, адже був побудований згідно з усіма нормами та правилами, - говорить чоловік. Потім усе змінилось.

Перша ніч після добудови другого козирка у цій родині була неспокійною.

Потім до вигляду за вікном пенсіонери звикли та до кінця не змирились. Влітку після злив вода збирається на цій конструкції, гниє та смердить. Цьогоріч в ній навіть безхребетні завелись. Зимою проблем не менше, говорить чоловік.

Те, що козирок не повинен бути вище підлоги квартири, чоловіку підтвердили в управлінні містобудування та архітектури ще у 2010 році. Та на цьому все і закінчилось. Скаржився пенсіонер і у мерію, теж марно. Сам неодноразово ходив у магазин, поспілкуватись з адміністрацією, приходили і до нього. Знову безрезультатно. В супермаркеті ж говорять, про проблему добре знають, але без дозволу центрального офісу нічого зробити не можуть.

Скільки ще часу доведеться цій родині терпляче очікувати на реконструкцію козирка, невідомо. Обурені виглядом у вікні і інші мешканці будинку. Та без втручання чиновників або і Феміди, на зміни й не сподіваються.

Дивіться також: Кому і чому заважає сусідство з супермаркетом