Щороку вимоги до професійності працівників спецпідрозділів служби охорони підвищуються. На щорічний конкурс професійної майстерності "Кращий за професією" нині приїхало 28 команд з кожної області України, та окремо з великих міст. Упродовж п'яти днів конкурсанти покажуть свої знання та навички, які щодня використовують у своїй роботі.

Всеукраїнські змагання "Кращий за професією" вже 17-ий рік поспіль приймає Рівне нщина. Змагаються 28 команд по три учасники у кожній з них. Честь області, чи міста відстоюють - молодший інспектор, міліціонер - водій, та міліціонер. П'ять днів вони доводитимуть свою професійність та високий рівень навичок.

Минулорічні переможці- команда з Волині. Ігор Герба служить лише півтора роки, однак на змагання приїхав вже вдруге. Каже, потрібно, щоб усі знали, які професійні хлопці працюють у Луцьку. Активну підготовку вони розпочали три тижні тому. Команда цьогоріч знову прагне перемоги.

Стартують змагання з теоретичних знань. Згодом учасники покажуть свої фізичну підготовку, а також влучність у стрільбі з пістолета Макарова, стройову підготовку, та подолають смугу перешкод швидкісного маневрування на автомобілі.

Участь у змаганнях беруть не лише молоді фахівці, а й міліціонери з досвідом. Зокрема є такі , що вже 10 років приїжджають, аби показати свої успіхи. Фінал конкурсу відбудеться у п'ятницю, вже тоді стануть відомі команди-переможці.