Російська мова не зацікавила! Жоден рівненський п'ятикласник майже з двох з половиною тисяч, не обрав для вивчення другої іноземної - мови Достоєвського та Пушкіна. Батьки школярів таке схвалюють. Та кажуть, причина зовсім не в класиках російської літератури. До слова, цьогорічні п'ятикласники ще й навчатимуться за новими державними стандартами: вивчатимуть інформатику, а ще неабияка увага приділятиметься екологічній освіті.

Нині в п'ятикласників рівненського НВК №12 урок української мови. Окрім державної в розкладі ще є дві іноземні: англійська, другу ж за новими держстандартами обирали з-поміж німецької, польської та російської. Яку ж вивчати Валерія Степаненко довго не думала.

Вибір Валерії підтримала і її мама. Каже, російську як варіант не розглядали, обирали між польською та німецькою мовами.

Мова Єсеніна та Толстого, як друга іноземна, не зацікавила і інших однокласників Валерії. Така ситуація не тільки у 12-тій школі. У Рівному жоден п'ятикласник не обрав для вивчення російську мову.

Чи захочуть вивчати російську рівненські школярі наступного року, освітяни не прогнозують. Та, кажуть, і цьогоріч п'ятикласники не обмежені у вивченні цієї мови. Адже, її пізнавати можна на факультативних заняттях.