Продані разом із житлом. Рівненську сім'ю просять звільнити будинок, де вони прописані і проживають понад два десятка років. Підстава — продаж майна. Покупець, керівник товариства з обмеженою відповідальністю, бажає розпоряджатися придбаним майном, листує із проханням виселитися. А сім'ї із шести чоловік із однорічним малюком нікуди податися.

Юлю, її однорічного сина Івана, брата й сестру та батьків просять виселитися із будинку у Рівному. Тут сім'я проживає 26 років. Кімнату будинку голова сімейства отримав від підприємства, куди влаштувався працювати водієм ще у середині вісімдесятих. Спершу кухню ділили ще з однією сім'єю.

Через стінку, іншу частину будинку, займала адміністрація підприємства "Облплемселекцентр". На початку двохтисячних, каже жінка, вони познайомилися із покупцями й новими власниками будівлі та земельної ділянки, площею 1 гектар.

Дружні стосунки із покупцем обірвалися, коли на початку цього року, Масовці підключили будинок до електричної мережі. До цього струмом користувалися незаконно й оплачували штрафи. Тепер сім'ю звинувачують у захопленні будівлі. А у документах з'явилася ще одна адреса, Біла 129-б.

Роз'яснити, як купили нерухомість із прописаними людьми просили у покупців. Але розмовляти при ввімкненій камері вони відмовилися. Свої права Масовці відстоюватимуть у суді.

Правозахисник уже пред'явив вимоги про визнання права власності за сім'єю на підставі набувальної давності. Воно настає через 20 років проживання у квартирі чи будинку. Покупець теж пішов до суду, просить виселити Масовців. Документи, які з'явилися у справі, здивували мешканців будинку. Показують різні відповіді із розбіжностями у інформації та датах.

Коментувати розбіжності у документах керівник комунального підприємства "Бюро технічної інвентаризації" нам відмовила. Але на тому, що Масовці живуть у будинку законно, підтверджують у фонді держмайна. Продавати житлову частину будівлі, пояснюють, товариство "Облплемселекцентр" не мало права. Бо вона не увійшла до статутного капіталу.

Не отримали відповідь і від товариства, на якій підставі продали будинок із прописаними людьми.Тим часом Юля та її рідні сподівається, що суд визнає недійсним договір купівлі-продажу їхньої квартири і дозволить їм приватизувати житло.