Рівненські філателісти стурбовані - молодь їх захоплення не поділяє. Знають і причини - марки дорогі, а саме захоплення не популярне. Юне покоління віддає перевагу електронному листуванню. Тому нині філателісти об'єдналися з Укрпоштою аби популяризувати листування і філателію. Учнів третього класу запросили на зустріч з філателістом.

Рівне нський філателіст Василь Панчук марки колекціонує усе життя. Пригадує, цю справу полюбляли і батько і дід. Нині у своїй колекції він має 38 альбомів, у кожному понад тисячу марок. Однак, бідкається, молодь не надто активна у філателії. Адже марки дорогі. До прикладу, одна марка із колекції Євро 2012 коштувала 62 гривні, однак реально їх продавали за 360 гривень. Одна з найдорожчих марок Британська Гвіана у 70-х роках пішла з аукціону за 4,5 мільйони фунти стерлінгів. Філателія - дороге задоволення.

Підтримати філателістів зголосилася Укрпошта. Тут запровадили проект - "Подорож країною Філателією". Сьогодні на зустріч з рівненським філателістом прийшли третьокласники. Наввипередки розповідають - марки бачили у своїх батьків, однак що з ними робити більшість дітей не знає.

Василь Панчук розповів школярам як з'явились марки, для чого вони потрібні, і чому люди почали їх колекціонувати. Показав свою колекцію, а також розповів у чому цінність марок і дав кілька порад, з чого варто починати. В рамках проведення зустрічі дітям запропонували взяти участь у конкурсі. Упродовж тижня третьокласники малюватимуть власні марки, найкращу, кажуть організатори, можливо, надрукують. Тож діти вже обрали тематику майбутніх робіт.

Зацікавило дітей і звичайне листування, пообіцяли писати листи своїм друзям.