Новий керівник "Рівнеелектроавтотрансу" Валентин Ткачук, який днями замінив на цій посаді Степана Загинея, виконуватиме доручення міського голови врятувати підприємство, змусивши рівнян пересісти на тролейбуси. Вибору не буде — там, де тролейбусні маршрути дублюють малогабаритні автобуси, збираються їх скасувати. Чи згодні рівняни пересісти з маршруток на тролейбуси — ніхто питати не збирається, пише ((http://www.rivnepost.rv.ua/showarticle.php?art=037329)("Рівне Вечірнє")).

Можливо, першим в цьому дещо сумнівному експерименті влади стане транспорт, який курсує за маршрутом №64. Кажуть, що це — бізнес тепер уже колишнього начальника "Рівне електроавтотрансу" Степана Загинея.

Якось міський голова, не стримавшись, висловив невдоволення тим, що керівник комунального підприємства водночас займається й бізнесом, причому на шкоду комунальному транспорту. Тож новому керівнику "Рівне електроавтотрансу" Валентину Ткачуку міський голова й доручив першочергово проаналізувати маршрути автотранспорту і дати пропозиції щодо його зменшення на тих маршрутах, які пересікаються з тролейбусними.

— Я хочу поспілкуватись з нашими працівниками, зокрема, водіями тролейбусів та кондукторами. Вони як ніхто краще знають, де маршрутні таксі перебивають тролейбусам виручку, — розповідає Валентин Ткачук. — Після цього подам відповідні пропозиції керівникам міста, а вони вже прийматимуть остаточне рішення.

Ще одним зі своїх першочергових завдань пан Ткачук бачить збільшення кількості тролейбусів, що виїжджають на існуючі на сьогодні чотири маршрути, — із 45 до 70:

— У нас є така кількість тролейбусів, і всі вони у справному стані. Питання в тому, що через борги із заробітної платні з підприємства звільнилось чимало водіїв тролейбусів та кондукторів. Тож керувати цими тролейбусами немає кому. Як будемо вирішувати ці питання, поки сказати точно не можу, бо ще не встиг повністю вивчити фінансовий стан підприємства. Не виключаю, що після детального аудиту доведеться скоротити частину адміністративного складу "Рівне електроавтотрансу", аби оптимізувати роботу. Натомість оголосити додатковий набір водіїв та кондукторів. У будь-якому разі, якщо на маршрути будуть виїжджати всі 70 тролейбусів, то виручка підприємства збільшиться.

Тож Валентин Ткачук вивчає нюанси роботи тролейбусників, а на його попередню посаду — начальника КАТП 1728 — шукають заміну. Поки що обов'язки керівника виконує головний інженер цього підприємства Юрій Прокопчук.

Між тим, дехто припускає, що звільненому Степану Загинею можуть запропонувати очолити це підприємство, яке займається вивезенням сміття з Рівного.

Пенсіонер Загиней, між тим, зауважує, що поки жодних пропозицій щодо роботи, в тому числі й у КАТП 1728, йому не надходило:

— Зрозумійте мене, я вже людина у віці. Попрацював достатньо для держави. Можливо, справді вже час подумати про себе та свою сім'ю, а керівні посади нехай займають молодші. Жодних пропозицій з приводу КАТП 1728 до мене не надходило, тому щось говорити завчасно. Будуть пропозиції — буду думати. Єдине можу сказати точно — з віком та життєвим досвідом до будь-яких пропозицій ставишся більш виважено та з осторогою.