Влада не може – громада допоможе! Громадські активісти, об’єднавшись у рух «Захистимо Рівне», вирішили самотужки боротися з загарбниками міської землі. Рівняни вирішили «допомогти» скандальному ресторану «Ліон» звільнити незаконно захоплену землю у парку Шевченка. Зустріч громадських активістів ледь не переросла у бійку з представниками “Ліону”. На місці події побувала наш кореспондент Юліана ТЕТ.

У руках викрутки, молотки та рішення Господарського суду. Такими інструментами громадські активісти Рівного взялися захищати цієї суботи міську землю, яку незаконно займає ресторан “Ліон”. З червня заклад захопив чималий шмат паркової землі під літній майданчик.

Активісти стверджують: розчистити незаконно захоплену землю у парку Шевченка їх змусила саме бездіяльність влади.

Представники «Ліону» підтвердили – столики таки їхні, тож активісти взялися до роботи: почали переносити столики та стальці на законну територію закладу. Однак, наштовхнулися на опір. Захищати майно ресторану кинулися невідомі чоловіки. Сутичка ледь не переросла у бійку.

Обидві сторони конфлікту викликали правоохоронців. Саме міліціонерам невідомий, який назвався колишнім власником ресторану, доводив: договір на оренду цієї землі у нього є.

Втім, договір оренди виявився лише договором на здійснення лоткової торгівлі, підписаний директором парку Андрієм Мощанецьким. У договорі ні місця розташування ні площі під торгові точки не вказано. Представники “Ліону» почали стверджувати: столики на літньому майданчику – це і є торгові лотки. Колишній власник «Ліону» умови договору трактує по-своєму.

Примітно, що договір укладений 17 липня цього року, якраз у розпал скандалу навколо захоплення паркової землі. Директор парку на дзвінки журналістів не відповідає.

Активісти ж готуються до сесії міськради – проситимуть депутатів таки пришвидшити процес очищення парку від загарбників. І на цьому, переконують, не зупиняться.

Тим часом працівники “Ліону” прикували столики та стільці ланцюгами до альтанок, які активісти обіцяють демонтувати вже цієї суботи.