Рівненські баскетболісти - одні з кращих. Саме це доводили місцеві спортсмени на традиційному міжнародному турнірі «Дружба». Юнацькі змагання такого рівня у місті рідкість. Окрім того, для спортсменів це була чудова нагода перевірити бойову готовність перед стартом нового сезону.

Баскетбольний турнір дружба у Рівному проходить з 1998 року. Раніше змагалися тут як дорослі спортсмени так і юнаки. Але останні кілька років турнір є виключно юнацьким. Це допомагає відкрити таланти молодих баскетболістів.

Другий рік поспіль підтримку турніру у рівному надає і найвідоміший місцевий баскетболіст Сергій Ліщук, який нині грає за Іспанську «Валенсію».

Честь Рівне нщини на «Дружбі-2013» захищали дві місцеві команди. Окрім того сюди завітали гості із Львова, польського Забже та Бреста. Взагалі ж білоруські баскетболісти вже давно стали постійними учасниками «Дружби». Співпраця між спортивними школами Бреста та Рівного не обмежується лишень участю в змаганнях.

У підсумку трьох змагальних днів рівненські юнаки на турнірі завоювали срібло, натомість дівчата виступили вдаліше. Вони перемогли усіх своїх суперників і поклали до кишені золоті нагороди. Окрім того за персональні досягнення на турнірі «Дружба» нагороди отримали Влад Базилюк, Вікторія Ковалевська та Світлана Боярчук.