Народний молодіжний театр Рівненського міського Палацу культури “Текстильник” представить виставу пам’яті свого засновника.

У четвер, 3 жовтня, о 19.00 у приміщенні Рівне нського міського палацу культури відбудеться прем'єра вистави за мотивами Еріка-Еммануеля Шмітта "Оскар і Рожева пані".

Інсценізація та постановка керівника та режисера Народного аматорського молодіжного театру - Євгена Васильєва.

Вистава присвячена пам'яті засновниці і керівника народного молодіжного театру Рівне нського міського Палацу культури “Текстильник" Атталеї Матвіївни Гаврюшенко.

Атталія Гаврюшенко пішла з життя 4 червня 2013 року. Із 85 років життя - 70 пані Атталія присвятила театрові.

Оскар і рожева пані (Оригінальна назва: фр. Oscar et la dame rose) — оповідання сучасного французького письменника та драматурга Еріка-Емануеля Шмітта. Французькою мовою вийшла вперше друком у 2002 році. Книга є третім оповіданням серії з 4 книг — Cycle de l'invisible (фр. — цикл невидимих).

Книга написана у формі 14 листів десятирічного хлопчика Оскара, невиліковно хворого на рак. Він відчуває, що хіміотерапія не принесла полегшення і йому залишилося жити не довго. Він відчуває себе покинутим батьками. На противагу до батьків з ним розмовляє у лікарні рожева пані про життя і смерть. Щоби прийняти жахливу правду вона спонукає Оскара викласти свої думки у вигляді листів до Бога. Крім того він має собі уявити, що кожен прожитий день є десятиріччям. Хоча Оскару важко повірити в Бога, він проте йде на цей експеримент і таким чином проживає все своє життя. У 12-и листах до Бога він розповідає про свою юність, перше кохання, подружнє життя, кризу середнього віку, старість і підготування до смерті.

pic