1 жовтня в Україні відзначають день людей похилого віку. Здебільшого рівненські пенсіонери цей день не святкують, кажуть і так є чим зайнятися. Свій вільний час вони витрачають на пошуки справедливості та сварки із владою, комунальниками та навіть сусідами.

Пенсіонерку Надію Демчук, що проживає у дев'ятому будинку на вулиці Олеко Дундича, деякі сусіди вважають конфліктною. Жінка й сама зізнається, мусить інколи сваритися, бо інакше не виживе. Вона повинна дбати не тільки про себе, але й про хвору матір, яка вже декілька років прикута до ліжка. Цього року стару жінку образила влада. Їй недоплатили гроші до Дня Перемоги.

Старенькій матері Надія Демчук намагається віддати усе своє душевне тепло. Проте, воно не зігріє, коли у квартирі зимно. Жінка бідкається, вже чотири роки поспіль, через самоврізання сусідів з першого поверху у систему опалювання, у неї в оселі надто низька температура.

Скарги на відсутність тепла та гарячої води Надія Демчук подавала у всі інстанції. Голова ОСББ, якому належить будинок, ці скарги знає напам'ять. Раїса Чумак каже, непроста ситуація із мешканкою виникла через небажання жінки знаходити спільну мову. Проблеми, як такої, вже й немає.

Про те, що в будинку проблеми з гарячої водою, підтверджують і інші сусіди. Кажуть, у всьому винна котельня та "Теплорансервіс". Мало того, що порозривали двір, то ще й надають неякісні послуги.

Непорозумінь з Надією Демчук могло і не бути, кажуть сусіди, якби жінка сама не йшла на конфлікт. Адже запевняють, готові прийти на допомогу завжди, якщо й до них ставитимуться відповідно.