І хоча офіційно освітній заклад створений у листопаді, проте урочистості розпочалися вже сьогодні. У рівненському музично-драматичному театрі науково-практичною конференцією.

Науково-практична конференція "Проблеми розвитку вищої школи та економіки в двадцять першому столітті" відкриває програму святкування в МЕГУ. Ректор вузу запевняє, така тема вибрана не випадково, адже дає можливість залучити до обговорення фахівців із різних галузей вищої освіти.

Окрім цього конференція є міжнародною. Обговорити проблемні питання вищої освіти в України приїхали фахівці з Польщі та Білорусі. До святкування двадцятиріччя МЕГУ у вузі залучили кожний структурний підрозділ.

За 20 років університет підготував понад 25000 висококваліфікованих спеціалістів, які отримали дипломи державного зразка. Також Вуз співпрацює з провідними вищими навчальними закладами Угорщини, Польщі, Бельгії, Словаччини, Білорусі, Німеччини та інших країн. А студенти постійно слухають лекції провідних вчених європейських країн та США.