Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили протиправну діяльність 26-річного громадянина України, який налагодив канал контрабандного переміщення з однієї із країн Східної Європи на територію нашої держави наркотичного засобу – псевдоефедрину.

Як повідомили телеканалу "Рівне 1" у прес-групі УСБУ в Рівне нській області, 5 жовтня 2013 року в зоні митного контролю пункту пропуску «Ягодин» Ягодинської митниці співробітники СБУ спільно з прикордонниками та митниками затримали мешканця Рівне нщини. Під час митного догляду легкового автомобіля, яким керував затриманий, правоохоронці виявили у багажнику приховану від митного контролю паперову коробку із миючим засобом, всередині якої знаходились 3 тисячі 510 пігулок-драже із вмістом псевдоефедрину.

У подальшому з використанням цього препарату планувалося виготовлення психотропної речовини - метамфетаміну.

У такий спосіб правоохоронці попередили потрапляння на «чорний» ринок наркотичної речовини на загальну суму 900 тисяч гривень.

Слідчим відділом Управління СБ України у Рівне нській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст.305 (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, а також їх зберігання з метою збуту) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від 8-ми до 12-ти років із конфіскацією наркотичних засобів, що були предметом контрабанди та майна.

Рішенням суду підозрюваному застосовано запобіжний захід – тримання під вартою із застосуванням права внесення застави в розмірі 91 тисяча 760 гривень.