Представники громадських організацій, заручившись підтримкою міської влади, вийшли на пікет під приміщення колишньої в'язниці НКВС. Вони виступають проти того, аби там знаходились розважальні заклади. Чим закінчився пікет - у сюжеті "Рівне 1".

Про катівню за цими стінами нагадує меморіальна дошка. У середині ж нині банк, магазин білярд та кафе. Останні сьогодні зачинені, на переоблік. Назовсім припинити їхню діяльність закликають громадські активісти та чиновники, на чолі з міським головю. Вони навіть окупували вхід до закладів. Б'ють на морально-етичну складову. Адже за законом закрити заклади неможливо. Бо власники отримали від чиновниікв усі необхідні дозволи на ведення бізнесу. Проте, яким чином, міський голова не знає.

Усіх трьох власників приміщень міський голова покликав за стіл переговорів. А стіл поставив просто під їхніми дверима.

Кому виділяти приміщення під кімнату-музей, яку вимагають відкрити тут активісти, власники будівлі не знають. Бо до них звералось три різні громадські організації. Представники 11 -ти організацій сьогодні на пікеті. В один голос заявляють: якщо кімната і з'явиться, то все одно добиватимуться, аби розважальні заклади звідси зникли.

Спеціальна депутатська комісія Рівне нради вивчає це питання з початку року. У складі - лише двоє міських обранців. Один з них Олександр Лащук також прийшов на пікет, уже з напрацюваннями.

Втім, громадські активісти переконують, столик та плакат, який тут поставили зранку стоятиме доти, доки розважальні заклади не закриють. Як в таких умовах працювати не знають і підприємці. Все ж сісти за стіл переговорів усі сторони планують вже до кінця тижня.