Розважальних закладів на місці колишньої катівні НКВС не буде. Принаймні, цього домагаються громадські організації Рівного. Підтримує їх і міський голова. Але підприємці зачинятись не збираються. Кажуть, працюють за законами та Конституцією України. Сьогодні конфліктуючі сторони таки зібрались за круглим столом. Що з цього вийшло - у сюжеті телеканалу "Рівне 1".

У Рівному продовжується скандал навколо будівлі на вулиці Соборна, 16, де на місці колишньої катівні НКВС нині функціонують розважальні заклади. Сьогодні двоє власників споруди зустрілися із представниками громадськості в міського голови Рівного, у залі засідань міськвиконкому. Володимир Хомко одразу дає зрозуміти - розважальних закладів на тому місці не буде.

У відповідь один із співвласників приміщення Руслан Шевчик розповів, що раніше ця будівля стояла занедбаною і просто валилася. І ніхто не хотів братися за її відновлення. Тепер же, після того як група бізнесменів вклала туди свої кошти, приміщення стало комусь потрібне.

Проте представники громадських організацій на аргументи власників приміщення не зважають. Вимагають облаштування кімнати-музею та закриття усіх розважальних закладів.

Далі почалася не зовсім "полюбовна" дискусія.

Представники громадських організацій висловили свої пропозиції, натомість представник одного із співвласників, Сергій Масалов вимагав дійти спочатку до єдиної думки, викласти її на папері. Тільки після цього, переконує, розпочнеться конструктивний діалог.

Активісти погодилися на ці умови і нині готують пропозиції, після чого в цьому ж приміщенні їм підшукають відповідну кімнату. Її облаштують за рахунок міського бюджету, а перебуватиме кімната-музей на балансі "Просвіти". Також залишається незрозумілою і ситуація навколо меморіальної дошки, частини якої кудись зникли. Громадські активісти хочуть, аби її взяли на баланс міста. Але поки у приміщенні міськвиконокому сперечаються, будівлю колишньої в'язниці НКВС активно розбудовують. Зі сторони пам'ятника Климу Савуру вже практично готове до здачі нове приміщення. Містом ширяться чутки, що там невдовзі з'явиться ще один розважальний заклад.