Підтримати Асоціацію з Європейським Сюзом рівнян закликала "Третя Українська республіка". Сьогодні її прихильники вийшли на центральний майдан міста, щоб переконати рівнян стати частиною Європи. Організатори вважають, що не можна одночасно їхати на двох потягах. На їхню думку це саме про Україну, адже наші урядники і досі не визначилися з ким товаришувати - з Європою чи з Митним союзом.

Я обираю ЄС. З таким гаслом до рівнян звернулись сьогодні активісти "Третьої Української республіки". Соціологічні дослідження показали: трохи більше половини українців готові до співдружності з Євросоюзом. Такі результати насторожили активістів, кажуть людей до нового союзу потрібно підготувати. Тому самі вирішили вийти до людей і розповісти про переваги такої співпраці.

Активісти кажуть, акція стартувала на початку жовтня у столиці. Далі вирушила в регіони. У такий спосіб сподіваються привернути увагу населення до питання Євроінтеграції.

Щоб інформація сприймалася доступніше надрукавали просвітницькі буклети. У них порівняли рівень життя українців та європейців. І це лише частинка переваг. Однак, наголошують організатори акції, ніхто не каже, що буде просто. Доведеться таки працювати, аби добре жити. Та до Євроспільноти потрібно бути готовим морально. Рівняни таку позицію поділяють, та не всі.

Рівняни готові до європейського простору. Принаймні, активісти не знайшли затятих супротивників такої дружби.

В обідню пору Рівне справді нагадує Європейське місто. Тут чисто, охайно і красиво. Рівняни непоспіхом гуляють, посміхаються, та роблять правильний вибір.