Перейти від статистики до якості закликала соціальних працівників Рівненщини уповноважена з прав дитини Людмила Волинець.

Нині наша область - одна з найкращих в Україні за показниками роботи фахівців соцслужб. Тож чиновниця приїхала до Рівного вивчати їхню роботу.

Про свою роботу соціальні працівники краю звітували на найвищому рівні. Статистику слухала уповноважена з прав дитини Людмила Волинець. Однак ,статистика її насторожила. Каже, часто працівники соціальних служб та територіального центру плутають свої обов'язки. Тому закликала таких спеціалістів виокремлювати сфери допомоги.

Повідала столична гостя усю правду і про соціальних педагогів. Вони часто не можуть визначити проблематику сім'ї. Тоді виникають розбіжності у тому, як сім'я потрапила на соціальний облік, і яка реальна допомога надається родині. Та головне, соціальні працівники повинні навчитись визначати сім'ї, які хочуть та не можуть вийти зі скрутної ситуації.

Людмила Волинець наголосила соціальні служби мають визначити що вміють, знають, і у чому мають досвід. Лише тоді робота соціальних працівників буде повноцінною, і затребуваною.