Перекриті вулиці і черги з автомобілів на вулицях Рівного. Черговий візит високопосадовця в обласний центр перетворився для водії на неприємний сюрприз. А Голова Верховної Ради України Володимир Рибак з вікон дорогого авто не помітив незручностей. Сьогодні голова Парламенту відвідав Обласний перинатальний центр, де привітав породіллю з народженням десятої дитини, потім провів засідання Координаційно-консультативної ради з питань місцевого самоврядування, а на завершення свого візиту зустрівся з професорсько-викладацьким складом Національного університету водного господарства та природокористування.

В залу засідань Рівне нської обласної ради сьогодні потрапити можна було лише подолавши подвійний кордон. Працівники управління державної охорони перевіряють усіх без виключення. До одинадцятої години, а саме тоді мала розпочатися нарада, зала заповнилась вщент. Голова Верховної Ради України на засідання не спізнився. Але тільки Володимир Рибак зайняв своє місце в Президії, одразу отримав почесну нагороду від голови Рівне нської облради.

Спікер в боргу перед громадою області не залишився. Він також вручив почесні грамоти, відзнаки та навіть іменні годинники. Серед нагороджених - перший заступник голови Рівне нської облдержадміністрації Анатолій Юхименко, міський голова Рівного Володимир Хомко та керівник обласних правоохоронців Василь Лазутко. Очільник області ж в число нагороджених не потрапив, проте першим вийшов до трибуни - прозвітуватись про соціально-економічний розвиток Рівне нщини.

Наприкінці виступу Василь Берташ поставив сам собі завдання вивести область з числа дотаційних. Голова Верховної Ради виступ очільника області слухав уважно. Свій же розпочав з розповіді про те, як він вивчав українську мову.

Далі Володимир Рибак говорив про серйозні зміни в розвитку держави.

Свій виступ спікер Парламенту завершив розповіддю про непросту ситуацію у Верховній Раді через різнобарвність політичних партій. Проте, каже, зараз всіх об'єднали євроінтеграційні закони. Пізніше Володимир Рибак те ж розповів професорсько-викладацькому складу НУВГП. І привітав викладачку, яка сьогодні святкувала свій День народження.